انجام مطالعه بر روي دانه هاي گياهي عصر نوسنگي گميشان

سرپرست حفاري و کاوش غار گميشان در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: هم اکنون مراحل مطالعاتي و تحقيقات بر روي تعداد بسيار زيادي ازدانه هاي گياهي همچنين نزديک به 30 هزارقطعه دست سازه سنگي و حدود سه هزار قطعه سفالينه بدست آمده در لايه هاي پيدا شده ازغارعصر نوسنگي گميشان مازندران در حال انجام است.

حامد وحدتي نسب در ادامه خاطرنشان کرد: سفالينه هاي بدست آمده که داراي نقوشي نيز هستند بيشتر مربوط به دوران مس سنگي ، مفرغ و آهن هستند.

اين پژوهشگر باستان شناس اضافه کرد: پس از پايان فصل نخست کاوش بر روي غارعصر نوسنگي گميشان مازندران انجام گاه نگاري مطلق با استفاده از روش کربن 14 ونيز مطالعه برروي بقاياي تعداد 40 هزارقطعه استخوان جانوري بدست آمده از اين محوطه در دستور کار قرار دارد.

به گفته اين دکتراي باستان شناسي: همچنين به زودي عمليات مطالعه بر روي گرده هاي جمع آوري شده به منظور بازسازي اقليم و نيز رسوب شناسي وجنس خاکاين منطقه توسط کارشناسان و متخصصان آغاز مي شود.

وي با اشاره به انجام نوعي مطالعه ديرين اقليم به نام سايتوليت در اين محوطه تاريخي اظهار داشت: اين پروژه يکي از بخش هاي مهم طرح مطالعاتي بزرگ حاشيه جنوب و جنوب شرقي درياي خزر است که توسط علي ماه فروزي از دوره پارينه سنگي تا اوايل عصر آهن در دست پيگيري است.

وحدتي نسب ادامه داد: قرار است اين طرح به بازسازي زندگي گروه هاي کوچ رو تا استقرار در روستاها و نيز شکل گيري شهرنشيني در اين جغرافيا و فروپاشي آن در هزاره دوم قبل از ميلاد بپردازد.

اين غار باستاني که در سال 1367 کشف شده در پنج کيلومتري شهر نکا و 20 کيلومتري بهشهر در حوزه روستايي خانه سر قرار دارد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138802099